mapNaša lokacija
Provjeri na karti
mapSvagdanje mise u 7h
Nedjeljne mise u 9:45h i 11h

Vjernici prvostolnog dekanata hodočastili u katedralu sv. Vida

U okviru tradicionalnih hodočašća vjernika Riječke nadbiskupije u katedralu sv. Vida, u nedjelju 12. ožujka riječku prvostolnicu pohodili su vjernici prvostolnog dekanata. Hodočašće je počelo pokorničkim bogoslužjem te pobožnošću križnog puta kojega je predvodio dekan prvostolnog dekanata vlč. Kristijan Zeba. Misno slavlje predslavio je riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić u zajedništvu s mnogobrojnim svećenicima.

U prigodnoj propovijedi kazao je kako nas druga nedjelja korizme vodi na brdo preobraženja gdje se Isus objavio u svojoj slavi trojici apostola, a uz Isusa su se objavili Mojsije i Ilija kao nebeski svjedoci. Na ovaj način Krist je poslao poruku i uputio poziv i nama da se uspnemo na Kalvariju gdje nas je otkupio, te da budemo svjedoci njegove muke i uskrsnuća, njegove preobrazbe iz smrti u život. S tog brda se šire obzori i svoj pogled moramo dizati, gledati dublje nego inače. Isus to od nas želi, da promatrajući s njegovih stijena vidimo gdje treba stići – do uskrsnuća i preobražaja, rekao je nadbiskup. Isus nas poziva da pođemo njegovim putem, da mu se pridružimo u uspinjanju na brdo preobražaja koje nam ukazuje na snagu uskrsnuća za sve koji ga slijede.

web-pr2Korizmeno nas vrijeme poziva na zauzimanje za Božje kraljevstvo po uzoru kako je Krist to činio. Poziva nas na intenzivniji hod s Isusom. Uzimajući u obzir kako nam je u središte stavljena riječ ‘preobrazba’, Gospodin nas poziva da se trudimo oko naše preobrazbe, oko našeg obraćenja jer ovo je vrijeme ustrajanja uz njega unatoč svim kušnjama, rekao je nadbiskup. Zaključujući je istaknuo kako je korizma vrijeme sabranosti, tišine, slavljenja otajstava, slavljenja Euharistije koja je prava Golgota gdje je Isus predao sebe radi našeg spasenja.

Hodočašća vjernika Riječke nadbiskupije u katedralu sv. Vida nastavljaju se i treće korizmene nedjelje 19. ožujka kada će riječku prvostolnicu pohoditi  svećenici, redovnici, redovnice, bogoslovi, novaci, novakinje i članovi trećeg reda.

Preuzeto sa stranice ri-nadbiskupija.com

Misao

"Mi treba da se hvalimo križem Gospodina našega Isusa Krista, u kojem je spas, život i uskrsnuće naše, po kojemu smo spašeni i oslobođeni."

Nadolazeća slavlja

Trenutno nema nadolazećih slavlja.

Dođite u katedralu...

Katedrala je otvorena za javnost:

Od ponedjeljka do petka - 06h do 17h

Subotom - od 06h do 12h

Nedjeljom - od 09h do 13h

Napomena: U lipnju, srpnju i kolovozu katedrala je otvorena za javnost od ponedjeljka do subote od 06h do 19h, a nedjeljom od 09h do 18h.

Raspored bogoslužja i zajednica

Dnevna sv. Misa (s kratkom propovijedi) - od ponedjeljka do subote u 07:00h ujutro.
Krunica - u 06:30h ujutro.
Klanjanje - ponedjeljkom od 07:30h ujutro do 17:50h popodne (od 17h zajedničko).
Biblijska zajednica - ponedjeljkom u 18:30h u prostorima katedrale.

Napomena: Biblijska zajednica će imati zadnji susret 27.6., a nakon ljetne pauze nastavit će se u rujnu. Zadnje klanjanje održat će se 27.6., a nakon ljetne pauze nastavit će se u rujnu.

Nedjeljna Sv. Misa na talijanskom jeziku - u 09:45h (na velike blagdane u 09:30h)
Nedjeljna Sv. Misa - u 11:00h

ISPOVIJED
od ponedjeljka do subota od 07:30h do 9h
svaki dan popodne i nedjeljom - na upit

Duhovni razgovori - na upit

holy bible